mandag 31. august 2015

Første skoledag: check!

Jeg må slutte å bekymre meg for ting som i prinsippet egentlig ikke er så verst likevel, f.eks første dag på amerikansk high school (vent, det er faktisk scary as sh*t, unnskyld ordbruket) Ok, så det var ganske kult å ta en av de stereotypiske amerikanske skolebussene selv om bussjåføren var 93 år og var veldig skummel. Han likte meg da fordi jeg var den eneste jenta som sa Hei til han og han sa på høyttaleren etterpå at ALLE måtte si hei til han når de kom på bussen (han var btw veldig morsom) Og når jeg gikk av bussen kom det en helt random kommentar fra han til meg bare: "Ey, I like your smile". Ehhm, ja, så da har jeg sjekket av creepy bus driver på lista også (neida, han var virkelig ikke sååå skummel..) Bussturen tok forresten sånn 35 min fordi amerikanerne er så late at de må bli hentet utenfor huset sitt nesten. Vi kjørte en helt utrolig omvei (med bil tar det liksom 3-4 min fra meg). Jeg ble ikke henta utenfor huset, jeg måtte gå 75, 62 tunge meter uffameg, livet er hardt.


Ja, her ser dere meg (og en eller annen dude) in-action on my way til den kule gule bussen. Fikk til og med den røde branngreia som busstopp. her ble det mye amerikansk i ett bilde gitt (mer under bildet)Det som var skummelt var å gå helt alene inn i et stoort auditorium som allerede var ganske så fullstappa, men jeg pustet ut og fant meg et sete ved siden av noen sophomores (ja, alle der var to år yngre enn meg siden de var nye, men hallo, fortsatt skummelt) Så, siden jeg er senior (Ja, for de som ikke vet ble jeg senior og ikke junior og er så stokaaa på det!!!) så hadde ikke jeg så mye å gjøre...resten av skolen begynte kl 11. Anyways, jeg snakket med folk og fikk høre navn, men seriously de er glemt allerede. Unnskyld, men jeg har møtt så mange mennesker i dag og det er jo ikke måte på med hvor mange Sarah, Gabby og Eva det skal være!

Anyways, kl. 11 startet vi på "ordentlig" med klassene. Jeg har forresten Girls PE, Pre-calc, Concert Choir, DECA, Journalism og Fransk. Så dere vet alltid i amerikanske filmer hvor det alltid er en person som kommer for sent og prøver å snike seg forsiktig inn og setter seg på bakerste pult (mens læreren skriver på tavla..)? Joa, det ble meg i første mattetime (great Tina, just great) Og læreren snur seg og bare "Og personen som akkurat prøvde å snike seg inn heter...?" Heldigvis, sånn fem min senere kom en jeg ble kjent med på Get Connected-Day, Michael, også for sent, og han fikk sitte ved siden av meg og jeg bare YAAASS endelig en jeg kjenner litt. Vi fikk tilnavnet "those tardies" av læreren resten av timen (bra first impression. Er virkelig stolt.) Mr. Schofield var ganske skummel, men forhåpentligvis god i matte. På slutten av timen sa Michael bare: "Jeg blir stressa på dine vegne" og det skjønner jeg. For det første, hvordan i huleste heite klarer folk å svare på avanserte mattespørsmål på første skoledag etter en 2 mnds FERIE?! Jeg bare: "Hvilken klasse befinner jeg meg i?" Jeg følte meg ikke som den skarpeste skjea i skuffen (haha, gotcha) Neida, men seriøst, pre-calc kommer til å gjøre meg sånn halvveis livløs på slutten av året. Jeg skal ha DECA, fransk og matte ALLE dager i ETT ÅR!! (håper jeg blir flytende i fransk og kan bli grûnder i mitt eget businnesselskap etter alt det altså) Så poenget var 1. jeg satt der som et levende spørsmålstegn 2. siden jeg er senior er jeg expected til å vite hva jeg driver med (noe jeg ikke gjorde i det hele tatt) 3. Jeg var den eneste nye, så ja, hadde heller ikke wifi på pc'en og det var masse tull med det. 4. jeg hadde visst fått gjort om tastaturet mitt til amerikansk, så alle tastene var stokket om. (Da må jeg si det funket utrolig bra å skrive fransk med alle akksentene over...) 5. Vi hadde visst online mattebok, ingen fortalte meg hvordan vi skulle finne den..(her er det ikke bare ett sted å finne ting sånn som Its/fronter, neida vi har bare sånn fire-fem steder man finner leksene, timeplanene og bøker. pftt, null stress) Forresten jeg var den personen som kom inn for sent i Concert choir også (fordi pc'en min måtte bli fikset..) Og jeg trodde det var rundt 25-30 stk i koret. Neida, vi var kanskje rundt 60-70 eller no og det kuleste var at det var sykt mange gutter!(jeg syns det er så kult når gutter tør å synge) det var nesten 50/50 jenter og gutter. Awesome, det virka utrolig gøy.

Lunsjen gikk forresten også bra. Jeg var så redd for å måtte gå alene og ikke vite hvor jeg skulle sett meg, men jeg slapp heldigvis det problemet. Jeg ble kjent med en jentegjeng i PE og jeg spiste sammen med dem. De kjente så mange så vi tok liksom et langbord. Jeg tror de var mer av de populære jentene og jeg fant egt ganske fort ut at noen av de var ikke helt mine typer personer, men bedre å være med noen enn alene. Jeg var den eneste av de som måtte kjøpe lunsj i kantina, men en jente ble med meg heldigvis. Det var sååå lange køer og det er helt sykt hvor mye crappy mat man kan få der (trenger ikke ramse opp, tror dere skjønner prinsippet av greasy amerikansk HS-mat. Heldigvis salat å få) Planen for meg er egentlig å kjøpe mat i kantina hver dag siden Rotary betaler det for meg, men jeg orker ikke sånn mat og sånne køer og jeg vil egt bare ha brød med hjemmelaget peanøttsmør og eplebiter (og druer), som gamle dager. Uansett...

I franskklassen møtte jeg en veldig koselig jente som het Gabby (Gabriela) og hun snakker btw flytende fransk (greia her er at veldig mange på Edina gjør faktisk det fordi mange gikk på den franske barneskolen her hvor de lærer fransk før engelsk...og igjen, jeg følte meg pretty stupid.) Men de beste folka møtte jeg på teateret som var rett etter skolen. Teaterfolk er noe for seg sjæl...Det var så mange koselige mennesker der og jeg gleder meg til å være sammen med dem hver dag etter skolen (vel, ja, hvis jeg kommer inn i musikalen..audition i morgen btw. Wish me luck)

Så alt i alt må jeg si jeg hadde en veldig bra første dag. Må fortsatt innrømme at jeg gruer meg til i morgen, fordi noen ganger har man ikke like flaks og kan f.eks ende opp alene i lunsjen..det er mitt mareritt i allefall. Typisk at de jeg faktisk fikk mest kontakt med hadde 1st lunch og jeg har 2nd (vi må nemlig dele opp fordi vi er så mange..) men men, da har jeg større muligheter til å bli kjent med ENDA flere!! Yey. sykt rart at dette skal bli min nye hverdag, klarer ikke skjønne det på en måte..

*side-note: btw, så går ALLE med ryggsekker og det er så chill da. Haha, jeg var den eneste jeg så med veske og jeg skal for sure ikke fortsette med den norske trenden fordi back packs er så mye mer comfy*

my schedule


 før bussen kommer om ti sek (heldigvis var den nesten tom fordi det er et tidlig stopp)
 Go Hornets!

 Random bathroom-selfie

Over og ut. oh shit, jeg har lekser.