mandag 24. august 2015

lat amerikaner (?)

Jeg har bare vært i Edina i ti dager, men det virker som om jeg har vært her i minst én måned. Dagene er så utrooolig lange (tror jeg fortsatt har jetlag eller no, fordi jeg våkner av meg selv kl 6 hver dag..). Siden skolen ikke har begynt og vforeldrene mine jobber må jeg innrømme at det er ganske kjedelig at the moment. Jeg har gjort noe hver dag, men noen ganger har det bare vært å spise lunsj på restaurant eller no (noe amerikanerne er utrolig fan av...) jeg er allerede lei av restauranter. Gi meg en bolle med granola for lunsj og jeg er fornøyd. Jeg klarer ikke å fortsette å spise ute fire ganger i uka der man blir servert en haug med mat som forøvrig er ganske usunt even though man faktisk bestiller salat (amerikanere liker dressing...) Så i dag takket jeg faktisk nei til å spise ute heh.
Jeg må si det jeg faktisk savner aller mest fra Norge er brødene vi får kjøpt i butikken og smoothiene jeg lager. Brødet her smaker dritt to be honest. Det er bare sånn ekkelt packaged brød med masse tilsetningsstoffer...
Men bortsett fra det må jeg ærlig innrømme at jeg faktisk ikke har hatt noe hjemlengsel i det hele tatt (sorry ppl heh) Trodde det kom til å bli et stort problem de to første ukene, men overraskende nok føler jeg meg veldig hjemme her (even though jeg må jobbe litt mer for å trives med den amerikanske maten her haha). Selvom jeg sånn noen ganger i få sekunder får litt hjemlengsel når jeg tenker på den siste uka i Norge. Den var herlig! Da var jeg med mine aller beste venner hver eneste dag og det var faktisk sommervær. Den uka var minnerik. Men nå hjelper det at vertsfamilien min er såå koselig og jeg føler jeg som en del av the Seeger's :) Til mamma og pappa; de minner meg faktisk veldig om dere, selvom du mamma er mer gæren og du pappa har mye av den samme humoren som Mike (vet ikke om det er bra eller ikke haha?) Men poenget er at jeg allerede etter ti dager føler at jeg har forvandlet meg til en lat amerikaner som faktisk sitter på rumpa nesten hele dagen... Jeg har aldri vært såå rastløs som jeg er i disse dager. Jeg vil bare løpe byen rundt og være i aktivitet. Fra å være vant til å gå/sykle nesten overalt hjemme hver dag kjører vi nå bil OVERALT and that's driving me crazy!! Klarer ikke å holde på sånn mer så nå har jeg lastet ned kart fra Google Maps og så har jeg planer om å låne Julis sykkel og sykle/gå/løpe en tur hver dag for å være i aktivitet og bli bedre kjent i området. For jeg er absolutt ikke kjent i området enda i det hele tatt. Siden Edina er en suburb er det maaange veier overalt (og jeg skjønner aldri hvem som leder hvor..) Jeg har alltid en konkurranse med meg selv hver gang vi kjører et sted vi har vært før og gjetter hvilken vei vi skal inn før vi svinger, ooog it turns out at jeg faktisk alltid har feil haha!! (har sagt at jeg er en fullstendig desorientert person)

Uansett, de siste dagene har vært en blanding mellom utrolig kjedelige og ganske spennende dager. Siden noe så uvanlig som at to Rotary-klubber "hoster" meg har jeg vært på to Rotary-møter (og skal helst komme på to i uken så ofte som jeg kan). Det er ganske spennende å se hva de gjør der (er mest foredrag da). Men det som er så morsomt er at Rotary-klubbene i Edina har spesielt mye makt her i byen. Det er fordi du finner noen av de mennene/kvinnene med høyst stillinger her i byen og det er så utrolig kult! Det er så mange interessante mennesker her som har opplevd så mye spennende (som oftest finner jeg ut av det etter at jeg har snakket med dem haha). Den største klubben i Edina (Edina Noon) har liksom 165 medlemmer og den andre (Morningside) har rundt 70-80 (Gleder meg til jeg skal holde foredrag foran alle de til sammen...)

I tillegg til Rotary-møter har jeg hengt utrolig mye med pensjonister fra Rotary (ja, det har blitt hverdagslig det nå ja haah) De har tatt med Jain (utvekslingsstudent fra Sør-Korea) og meg til husene deres, til uptown Minneapolis, til noen av innsjøene, til en fest for hunder (mhm, right) og hytta deres. Angående hundefesten så må jeg si at jeg aldri har vært borti så mange hunder i løpet av ti dager som det jeg har nå. Jeg bor med tre hunder, var på hundefest med over tjuefem hunder, var på hyttetur med tre andre hunder... Så folk sier at utvekslingsår er utrolig lærerike (og jeg tviler ikke ett sekund), og da kan jeg bekrefte at jeg allerede etter ti dager har funnet ut at jeg faktisk ikke vil ha hund lenger. Så da er min job done, da kan jeg vel egt bare dra hjem igjen? Neida, hahah, jeg vil ikke dratt hjem igjen for ett års- forbruk på mørk sjokolade engang. Nå er skolestart rett rundt hjørnet og jeg gleder meg helt utrooolig mye! Jeg var på besøk der på onsdag og fikk et veldig bra inntrykk av både folkene og selve skolebygget :) Nå har jeg meldt meg på audition for musikal og choir så det blir spennende. Edina HS er kjent for å ha et veldig høyt nivå på stykkene de setter opp så det er visst litt krevende å komme inn...Men har én uke igjen å øve på!

Har forresten funnet ut at jeg må oppdatere "Typical Minnesotans"-lista mi. Jeg har noen ting å adde; 1. I juli/august gror veldig mange sine egne grønnsaker, spesielt grønnsaken zucchini (type squash). Alle snakker om zucchini, zucchini, zucchini. På hytteturen hadde vi zucchini i omeletten til frokost (som forøvrig var mer zucchini enn egg), zucchini i corn bread for lunsj, zucchini-fries til middag og zucchini chocolate bread/cake. Så ja, de elsker zucchini. Noe jeg ikke er så happy about, fordi jeg syns ikke det er så fryktelig godt..
2. Noen ble faktisk overrasket når jeg sa at: "Jo, vi spiser faktisk sushi og har air condition i Norge"
3. Hus blir faktisk ofte TP'd (toilet papered) som man ser på amerikanske filmer. Hahah, det er ganske morsomt. Har allerede sett tre/fire TP'd houses.

Creds til de som faktisk leste hele dette rotete innlegget :)
Okey, bare slenger med litt bilder fra de siste dagene:

 Uptown Minneapolis


 Det kjente movie theatre-skiltet

 Hytta ved Bay Lake. Jeg ble æret med et norsk flagg

 Fra Edina Morningside-møtet. (ja, jeg glemte blazeren min..)
 Gatene i Edina er sååå fine. Husene er bare så store og fantastiske! Søte valpen Thorin jeg måtte passe på under hundefesten pga så mange skumle hunder